fbpx
Om företaget - Helsingborgs Skoservice
15400
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15400,bridge-core-3.1.5,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Om företaget

Det hela började med ett skomakeri på Springpostgränd där Gustav Svensson, startade Lädertofflen i mitten på 1960-talet. 1973 startade Kai och Britt Svensson som andra generation Helsingborgs Skoservice på Pålsjögatan 6. Nu, som i tredje generationens skomakaremästare, hittar ni oss i vår nyrenoverade butik och skomakeri på Hälsovägen 42 i Helsingborg.

Sveriges yngsta skomakare

Skomakarsonen Peter Svensson tog över skomakeriet 1981 och blev på kuppen Sveriges yngsta skomakare. Han blev en rikskändis då både Allers, diverse ”skvallertidningar” och Helsingborgs Dagblad tog upp denna unika händelse.

En familjehistoria

Traditionen håller i sig. 1992 börjar Peters fru Ann Åman Svensson att arbeta på skomakeriet som sömmerska. Deras son verkar inte heller helt främmande för att ta över efter sin far… Det återstår att se.